Interne Veiligheidsdag bij Vandenbussche

Bedrijfsnieuws
Interne Veiligheidsdag bij Vandenbussche 2015

Op vrijdag 6 februari 2015 werd op onze site van Vandenbussche, een tweede veiligheidsdag georganiseerd. Alle operationele medewerkers en leidinggevenden werden van de werven gehouden voor een interne opleidingsdag in het kader van veiligheid en gezondheid.

Vandenbussche draagt veiligheid hoog in het vaandel en wil dan ook haar personeel blijven sensibiliseren aan de hand van praktische oefensessies.

Door middel van een doorschuifsysteem werden om de 2 uur in groepen van 20 personen 4 verschillende thema’s toegelicht door lesgevers die in het vak ervaren zijn.

Volgende thema’s werden uitgewerkt op maat van de activiteiten van Vandenbussche:

  • Een gevelstelling opbouwen met behulp van een valharnas (toegelicht door VETO opleidingen).
  • Aanleren van ergonomische hef- en tiltechnieken door middel van diverse praktische oefeningen (toegelicht door Mensura vzw (externe dienst voor preventie en bescherming op het werk).
  • Overzicht van de belangrijkste aandachtspunten bij het laden van opliggers of camionetten (door een VAB-instructeur).
  • Toelichting van veiligheidsaandachtspunten van diverse werktuigen en machines (toegelicht door vertegenwoordigers van Bosch, Lasertopo en De Baerdemaker).

Tussen de sessies door kregen alle operationele medewerkers, die dagelijks aan lawaai blootgesteld worden, een set persoonlijke gehoorbescherming op maat of otoplastieken. Er werd bijkomend een toelichting gegeven over de wijze van het gebruik en het onderhoud van de otoplastieken.