Opening nieuw kinderdagverblijf 'Bammeke' in Ganshoren

Projectnieuws
Opening nieuw kinderdagverblijf 'Bammeke' in Ganshoren

Fotografie: Luc Roymans

In augustus 2014 startte Vandenbussche met de afbraak van het gebouw waarin het kinderdagverblijf 'Het Mezennestje' en de kleuterschool 'Het Bammeke' werden ondergebracht. Vervolgens bouwde Vandenbussche op het vrijgemaakte perceel een nieuw kinderdagverblijf 'Bammeke' met een capaciteit voor 60 kinderen.

Op 16 juni jongstleden vond de officiële opening van kinderdagverblijf 'Bammeke' plaats. Tijdens deze opening werd ook expliciet het projectteam van Vandenbussche bedankt omwille van de uitstekende samenwerking en het prachtige eindresultaat. Het nieuwbouwproject, waarbij Vandenbussche het volledige bouwtraject voor zijn rekening nam, overtreft de vooropgestelde eisen van bouwheer Sint-Lutgardisinsituut onder andere ook op vlak van energieperformantie en luchtdichtheid. Ook werd sneller opgeleverd dan de vooropgestelde planning

Het nieuwe kinderdagverblijf, ontworpen door CH-architecten, bestaat deels uit een volume met twee bouwlagen en deels uit een volume van één bouwlaag. Op het gelijkvloers zijn drie leefgroepen ondergebracht, alsook de keuken, de koude berging, de buggyruimte en een administratief lokaal. Op de eerste verdieping zijn een extra leefgroep, de vergaderruimte/personeelsruimte, stookruimte, wasruimte, onderhoudslokaal, berging en sanitair personeel ondergebracht. Beide verdiepingen staan via een grote vide boven de polyvalente ruimte met elkaar in contact. De buitenruimte bestaat uit twee patio’s en één grote buitenspeelruimte aan de westzijde van het gebouw. Het is aangenaam vertoeven in het gebouw dankzij de open ruimtes en het speels gebruik van verschillende kleuren.

De patio’s worden afgesloten van de omgeving door een verticale houten lamellenconstructie, waardoor de visuele relatie met de omgeving behouden blijft. De schil van het gebouw wordt volledig geïsoleerd en afgewerkt met een duurzame gevelbekleding, bestaande uit een combinatie van baksteen, houten schrijnwerk en houten lamellen. De correcte uitvoering hiervan was belangrijk om het gevraagde energetisch zeer performante gebouw te realiseren. K- peil: K28, E-peil: E54. Ook de vooropgestelde luchtdichtheidswaarde 4,5 m3/hm2 werd getest aan de hand van een blowerdoortest en werd behaald.   

Wens je meer informatie over Vandenbussche? Bekijk dan zeker onze projecten of neem contact op.