Toegewijd projectteam en kwaliteitssysteem zorgen voor een geslaagde renovatie van het Sociaal Huis in Oudenaarde

Klantgetuigenis
20190924 Klantgetuigenis Sociaal Huis Oudenaarde

Voor OCMW Oudenaarde verbouwde Vandenbussche het woonzorgcentrum tot een Sociaal Huis. Heel wat partners uit de welzijnssector worden er intussen ondergebracht. Naast het OCMW is er ook ruimte voor het Huis van het Kind, Agentschap Integratie en Inburgering, Fietskoerierdienst Snel & Wel en nog vele andere.

Tijdens het project stond Vandenbussche in voor de renovatie, ruwbouwwerken en afwerking. Als pilootaannemer coördineerde Vandenbussche ook de nevenaannemers voor technieken en vast meubilair.

Eddy De Vrieze, Deskundige Topograaf en Ellen Cayman, Diensthoofd Facility volgden het project op voor het OCMW.

 

Vandenbussche als aannemer, dat hebben we ons niet beklaagd

Eddy De Vrieze: "Vroeger was dit gebouw ingericht als rusthuis, maar op een bepaald moment voldeden de kamers niet meer aan de normen. Er werd een nieuw rusthuis op de site gebouwd, waardoor dit gebouw leeg kwam te staan. Al snel kwam het plan om dit in te richten als Sociaal Huis. Het ontwerp werd gemaakt door AMV Architecten. Vandenbussche deed mee aan de openbare aanbesteding en kwam als goedkoopste uit de bus. En dat hebben we ons niet beklaagd."

Het gebouw werd volledig gestript, enkel de draagstructuren en de buitengevels werden behouden. Met een nieuwe gebouwenschil van geïsoleerde gevelbekleding, bestaande uit siliconenharspleister en keramische betegeling, en een nieuwe geïsoleerde dakhuid, bestaande uit roofing en nieuw alu buitenschrijnwerk, werd de structuur geïsoleerd.

Op de 5 verdiepingen, kelder inclusief, telkens goed voor ongeveer 800 m², werden vloerafwerking, pleisterwerk, nieuwe indeling met gipskartonwanden, plafonds, binnenschrijnwerk, schilderwerk en wandbetegeling in sanitairen aangepakt. Verder werd het gebouw uitgebreid met een nieuwe ontvangsthal en werd in functie van het ventilatiesysteem tegen de oostgevel over alle verdiepingen heen een nieuwe technische koker gerealiseerd.

 

Goede planning en coördinatie noodzakelijk

De uitdaging in dit project was voornamelijk de krappe planning. Op minder dan één jaar tijd werden de werken uitgevoerd. Een goede coördinatie was dus wel noodzakelijk. Ellen Cayman: "Ik weet niet of het kwam doordat de project- en werfleider dicht bij de werf woonden, maar we zagen hen hier ook op zaterdag af en toe verschijnen. Ze waren zeer toegewijd. En nu nog, na oplevering, zijn ze niet plots verdwenen. We konden steeds op hen rekenen om de openstaande punten af te werken."

 

We voelen dat er een kwaliteitssysteem achter de werking zit

Bij een renovatieproject kan je wel wat onvoorziene problemen verwachten en ook hier was dat het geval. Maar bij Vandenbussche was dat binnen de kortste keren opgelost. Er was steeds een constructief overleg en de werfleider kon je ter plaatse steeds aanspreken.  We voelen dat er bij Vandenbussche zeer gestructureerd gewerkt wordt en dat er een kwaliteitssysteem beschikbaar is die opgevolgd wordt. We zijn er dus van overtuigd dat niet alleen het projectteam de kwaliteit heeft bepaald.

 

Meer foto's van het eindresultaat bekijkt u op de projectfiche.

Bent u op zoek naar een aannemer voor uw renovatie- of nieuwbouwproject? Ontdek onze werkwijze of neem contact op voor meer informatie.

Neem contact op