Vandenbussche speelt in op de nood van technische scholen

Bedrijfsnieuws
20190227 Kennismaking en werfbezoek voor technische scholen

Het invullen van vacatures in de bouw, het is geen eenvoudige opgave. Ook Vandenbussche wordt hiermee geconfronteerd. Ondanks vele inspanningen blijft het een dagelijkse zoektocht om geschikt personeel, zowel arbeiders als bedienden, te vinden. In deze zoektocht nam Vandenbussche initiatief om technische scholen uit de regio te contacteren en organiseerden wij afgelopen woensdag een netwerkmoment. 

Operationeel Directeur Kristof Defruyt: "We merken dat het invullen van arbeidersfuncties in de bouw geen evidentie is. We horen ook van de technische scholen dat het aantal studenten in de bouwopleidingen de afgelopen jaren gedaald zijn. Om op deze nood in te spelen organiseerden we woensdag een kennismakingsmoment met de technische scholen uit de regio om te bekijken hoe we elkaar kunnen versterken. Samen bezochten we de bouwwerf van het nieuwe kantoorgebouw in de Groendreef en bespraken we welke acties we kunnen ondernemen om leerlingen te motiveren om voor een bouwopleiding te kiezen. Vanuit Vandenbussche bieden we stages en vakantiejobs aan, zetelen we in jury's, nemen we deel aan jobexpo’s in diverse technische scholen, organiseren we werfbezoeken om studenten meer praktijkervaring te laten opdoen en ga zo maar door." 

Als familiale bouwonderneming werken wij met 140 medewerkers elke dag aan bouwprojecten in voornamelijk Oost- & West-Vlaanderen. "Voor de arbeiders, die in kleine ervaren teams werken, is steeds degelijk, kwalitatief werkmateriaal en kledij ter beschikking. Vorig jaar nog kocht het bouwbedrijf 5 nieuwe torenkranen aan, wat het totaal op meer dan 20 torenkranen in eigen bezit brengt. Blijven innoveren en transparant communiceren vinden wij ontzettend belangrijk om op een gezonde manier verder te kunnen groeien," besluit Kristof Defruyt.