Opening nieuw kinderdagverblijf 'Bammeke' in Ganshoren
Opening nieuw kinderdagverblijf 'Bammeke' in Ganshoren
Opening nieuw kinderdagverblijf 'Bammeke' in Ganshoren
Opening nieuw kinderdagverblijf 'Bammeke' in Ganshoren
Opening nieuw kinderdagverblijf 'Bammeke' in Ganshoren

Kinderdagverblijf Bammeke

Ganshoren

Het nieuwe kinderdagverblijf Bammeke bestaat deels uit een volume met twee bouwlagen en deels uit een volume van één bouwlaag. Op het gelijkvloers zijn drie leefgroepen ondergebracht, alsook de keuken, de koude berging, de buggyruimte en een administratief lokaal. Op de eerste verdieping zijn een extra leefgroep, de vergaderruimte/personeelsruimte, stookruimte, wasruimte, onderhoudslokaal, berging en sanitair personeel ondergebracht. Beide verdiepingen staan via een grote vide boven de polyvalente ruimte met elkaar in contact. De buitenruimte bestaat uit twee patio’s en één grote buitenspeelruimte aan de westzijde van het gebouw. Het is aangenaam vertoeven in het gebouw dankzij de open ruimtes en het speels gebruik van verschillende kleuren.

De patio’s worden afgesloten van de omgeving door een verticale houten lamellenconstructie, waardoor de visuele relatie met de omgeving behouden blijft. De schil van het gebouw wordt volledig geïsoleerd en afgewerkt met een duurzame gevelbekleding, bestaande uit een combinatie van baksteen, houten schrijnwerk en houten lamellen. De correcte uitvoering hiervan was belangrijk om het gevraagde energetisch zeer performante gebouw te realiseren. K- peil: K28, E-peil: E54. Ook de vooropgestelde luchtdichtheidswaarde 4,5 m3/hm2 werd getest aan de hand van een blowerdoortest en werd behaald.   

 

Meer nieuws over het project Kinderdagverblijf 't Bammeke Ganshoren? Klik hier

Beeld:
Luc Roymans
Bouwheer
Sint-Lutgardisinstituut
Architect
CH-architecten BVBA
Klasse
Klasse 5