Trots Moment voor Vandenbussche - Voka Charter Duurzaam Ondernemen

Bedrijfsnieuws
20240627_Voka_charter_duurzaam_ondernemen-2

 

Op 27 juni 2024, een zonnige zomeravond aan de Schelde, mocht Vandenbussche samen met 93 andere duurzame Oost-Vlaamse bedrijven voor de 15de keer op rij het Charter Duurzaam Ondernemen ontvangen. Vandenbussche mag zich dan ook stilaan pionier en voortrekker noemen als zeer trouwe deelnemer aan het charter dat jaarlijks wordt georganiseerd door Voka. 

Vandenbussche mocht van de voorzitter van de evaluatiecommissie volgende beoordeling over de actiepunten van het jaar 2023 ontvangen: 

“Vandenbussche gaat steeds verder in haar duurzaamheidsinspanningen. Naast het inzetten of testen van duurzame materialen, wordt er ook sterk gewerkt rond CO2 reductie, op alle vlakken, en die wordt gedragen worden door iedereen in de firma, van werfleider (energieverbruik) tot arbeider (afvalsortering). Op sociaal vlak is er zowel aandacht voor fysiek als mentaal welzijn, en wordt een groot en gevarieerd aanbod voorzien om de teamgeest te bevorderen. De duurzaamheidsuitdagingen in de bouw zullen ook nog voor vele jaren innovatieve en technologische mogelijkheden introduceren, die door Vandenbussche van dichtbij worden opgevolgd. Ook voor 2024 wordt de lat hoog gelegd met acties rond CSRD-rapportering, een Vitality scan en actieplan voor alle arbeiders, testen van diverse CO2-software-tools, implementeren van innovatieve en duurzame bouwtechnieken (cfr. Auar),… “

Het ontvangen van dit charter benadrukt nogmaals de toewijding van Vandenbussche aan duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het bedrijf blijft niet alleen gericht op milieuvriendelijke praktijken, maar streeft ook naar voortdurende verbetering en innovatie. Door de integratie van duurzame bouwtechnieken en technologieën blijft Vandenbussche een voorbeeld voor andere bedrijven in de sector. Bovendien weerspiegelt het bedrijf hiermee haar visie op een toekomst waarin economische groei hand in hand gaat met zorg voor mens en milieu.